Viltspår med gemenskap

Hund i skogen spårar

Behöver du hjälp att komma igång?

Träningsgrupp för spårintresserade!

Det här är en exklusiv grupp för dig som deltagit vid någon av mina tidigare viltspårskurser eller som har kunskap i viltspår sedan tidigare!

Gruppen träffas 1gång/månad (söndagar) för att träna på viltspår tillsammans. Varje spårtillfälle kommer att ha olika teman och temat för månadens spårträning presenteras fortlöpande. Alla spårträffar sker i Växjö/Tävelsås med omnejd, men platserna kommer att variera lite.

Att låta hunden använda sin nos är en av de roligaste aktiviteterna du kan göra med din hund. Viltspår är både roligt för hunden och ett fantastiskt sätt att skapa ett fint samspel mellan dig och din hund. Det bygger ett fantastisk självförtroende hos hunden och du kommer att förundras och imponeras av hundens fantastiska nos. En rolig aktivitet som passar alla hundar, stora som små, vuxna som unga. 

Som medlem bjuds du in till en privat grupp på Facebook där du kan dela med dig av frågor, filmer, framgångar med möjlighet till kommentar av mig som instruktör. Där kan ni såklart även boka egna spårträffar och prata med andra deltagare i spårgruppen, nätverka helt enkelt 😉

Exempel på teman kan vara:

– Mörkerspår

– Vinklar

– Oblodade spår

– Läskiga spår (spår med spöken)

– Spårupptag

– Olika underlag

– Annorlunda djur

Det här är gruppen för dig som behöver en liten spark i baken för att komma igång med spårningen eller för dig som saknar motivation och gemenskap i spårskogen! Vi blir ett härligt gäng med liknande mål och ambitioner!

Tema för månadens tillfälle presenteras ca 4 veckor innan, i samband med att nästa spårträff presenteras. Det finns såklart utrymme för önskemål om tema från alla i gruppen.

Förkunskapskrav
Du ska ha gått viltspårskurs hos Hundanda eller ha kunskaper sedan innan. 

Ålder
Passar hundar i alla åldrar! 

Du behöver

  • En välsittande sele till hunden (spårsele)

  • Bil eller bur som hunden kan vänta i medan vi lägger spår

  • Blod och klöv av vilt (klöv kan i begränsat antal köpas på plats)

  • Lina eller koppel på minst 5 meter

Datum
Startar söndag 5/3 kl 13.00
Träff nr 2: söndag 2/4 kl 13.00
Datum till träffarna presenteras ungefär en månad i förväg. Varje tillfälle pågår i cirka 2 timmar

Pris
Månadsabbonemang 395 kr/månaden
OBS ingen bindningstid

Hur börjar man spåra med hund?

Det kan vara bra att börja med att gå en spårkurs för att lära sig vad som behövs för att spåra. Hunden kan redan följa spår. Men du som förare kan få hjälp med hur du hjälper hunden att utvecklas i spåret, hur hunden lär sig följa samma spår och behålla uthålligheten i spåret. 

Att spåra vilt kan hjälpa hunden att kanalisera sin jaktinstinkt och hjälpa den att få utlopp för ett basalt behov. Har du en hund med stort viltintresse som du vill dämpa är det bättre att du lär hunden personspår. Alltså att spåra människor än vilda djur. 

Är det bara jakthundar som kan spåra?

Alla hundar kan spåra, och gör det dagligen. Vissa hundar är avlade med större jaktlust på vilt exempelvis. Men större lust behöver inte betyda större kompetens. Även sällskapshunden spårar och använder nosen varje dag. På en spårkurs lär vi hunden att följa ett och samma spår, och att följa ett spår som vi önskar att hunden spårar. 

Hur ofta kan man spåra med sin hund?

Din hund spårar redan, varje dag och på varje promenad, utan att du kanske tänkt på det. Så varför inte gå en spårkurs för att lära dig mer om spårande, något som din hund redan tycker är intressant, kul och spännande?
Att spåra gör hunden dagligen, men ibland kan även den bästa eftersöksjägare behöva en vilodag. Hur ofta hunden kan spåra är därför svårt att svara på och högst individuellt. 

© Hundanda. Alla rättigheter förbehållna.