Bli ett team med din hund

Rolig hundträning

Jag lär dig att träna och eventuellt ändra beteenden hos din hund. För mig är det viktigt att endast jobba med moderna etiska metoder som förankras i vetenskap. Hundens välfärd och fysiska, psykiska och själsliga mående står i fokus. Du kommer aldrig tvingas göra någonting mot din hund som inte känns bra i magen, jag vill att både ägare och hund går härifrån med en god känsla i magen och ny kunskap eller nya verktyg. 

Positiv förstärkning innebär att vi belönar de beteenden vi vill ha. Forskning visar att motsatsen, att bestraffa fel beteenden, inte bara ökar stress och dåligt välbefinnande utan även skadar relationen mellan hund och ägare. Därför strävar vi alltid efter att utesluta tvång och obehag hos hunden. Jag vill hjälpa er att hitta ett gemensamt ledarskap där du och din hund tillsammans blir ett team genom samarbete och god kommunikation. 

Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap, det ska vara roligt att lära sig för både hund och människa. För mig är det viktigt att vi ser hunden ur ett helhetsperspektiv – fysiskt, psykiskt och själsligt. För att må bra krävs det balans mellan samtliga. Jag hjälper er dit!

Om Hundanda

Möt Lovisa Eriksson

Om mig

Det började redan som barn, den där nyfikenheten och önskan att kunna förstå djuren. Jag kunde sitta länge och studera familjens kaniner och försöka förstå vad de gjorde och varför. När jag blev äldre studerade jag istället hästarna i stallet. Jag spenderade timmar i lösdriften med ett gäng äpplen eller morötter och försökte öva inkallning med hästarna. Det var enklast med de hungriga shettisarna.

När jag var 15 år gick jag min första agilitykurs med familjens ena hund. Han som alltid var där jag var och följde mig varje steg. Efter honom dröjde det inte länge innan min nuvarande följeslagare kom in i mitt liv – Hjördis, en roströd pudel med integritet och personlighet så det räcker och blir över. Min bästa vän och läromästare. Det är tack vare henne jag lärt mig om hantering utan tvång och om att övervinna rädslor. 

Längre utbildningar

 • Hundinstruktör, Hundsteg, Sulviken

 • Friskvårdsinstruktör Hundsteg, Sulviken

 • Hundpsykolog, Hundsteg, Sulviken

 • Fortbildningar

  • Hundens språk och beteende. Föreläsning av Alupo Hundkunskap

  • Flockliv och följsamhet – det gemensamma ledarskapet. Föreläsning av Alupo Hundkunskap

  • Utfall i koppel. Föreläsning av Alupo Hundkunskap

  • Det beror på! Föreläsning av Caroline Alupo och Eva Bodfäldt

   • Introduktion TAGteach, Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh

   • Stretching, Ljungby Hundhälsa

   • Fysträning för hund, Ljungby Hundhälsa

   • Beröring av kropp och själ, Hundsteg

   • Draghundsinstruktör bas, Hundsteg

   • Balansbollsinstruktör bas, Hundsteg

   •  Draghundsinstruktör master, Hundsteg, hösten 2022
   • BAT 2.0 träningshelg med Jenny Afvander, Hoppsan hundlära hösten 2022
Nyhetsbrev

Vill du vara först på att få reda på Hundandas nya kurser?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Kontakt

© Hundanda. Alla rättigheter förbehållna.