Kurser för dig och din hund utanför Växjö

Hundträning med glädje

Hundträning och privatlektioner för dig och din hund. Jag finns i Tävelsås, strax utanför Växjö. Hos mig står hundens välfärd och fysiska, psykiska och själsliga mående står i fokus. Du kommer aldrig tvingas göra någonting mot din hund som inte känns bra i magen, jag vill att både ägare och hund går härifrån med en god känsla och ny kunskap eller nya verktyg. 

Positiv förstärkning innebär att vi belönar de beteenden vi vill ha. Forskning visar att motsatsen, att bestraffa fel beteenden, inte bara ökar stress och dåligt välbefinnande utan även skadar relationen mellan hund och ägare. Därför strävar vi alltid efter att utesluta tvång och obehag hos hunden. 

Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap, det ska vara roligt att lära sig för både hund och människa. För mig är det viktigt att vi ser hunden ur ett helhetsperspektiv – fysiskt, psykiskt och själsligt. För att må bra krävs det balans mellan samtliga. Jag hjälper er dit!

svart hund, röd hund, pudel i skogen
Om Hundanda

Möt Lovisa Eriksson

Om mig

Jag är en person med mycket energi och idéer, jag har alltid många saker på gång och övar samtidigt på att ”göra ingenting”. När jag inte jobbar med hund så arbetar jag som sjuksköterska.

För mig är det LIKA viktigt att hundägaren mår bra, som att hunden gör det. Jag lägger därför många timmar i veckan på min egen fysiska (och psykiska) hälsa och träning i form av styrkelyft och klättring. Mår människan dåligt är det svårt att ha styrka och energi åt att vara den trygga punkten i hundens liv. Våra hundar behöver oss, precis som vi behöver de och det är vår skyldighet att finnas där för hunden när hen behöver det. Att ta hand om mig själv för att kunna ta hand om min hund lärde jag mig den hårda vägen, genom utbrändhet och depression. 

Hos mig bor min följeslagare och bästa vän – Hjördis, en roströd pudel med stor integritet och personlighet. En varg i pudelpäls. Det är tack vare henne jag lärt mig om fear free training och om att övervinna rädslor. 

Längre utbildningar

  • Hundinstruktör, Hundsteg, Sulviken

  • Friskvårdsinstruktör Hundsteg, Sulviken

  • Hundpsykolog, Hundsteg, Sulviken

Fortbildningar

  • Hundens språk och beteende. Föreläsning av Alupo Hundkunskap

  • Flockliv och följsamhet – det gemensamma ledarskapet. Föreläsning av Alupo Hundkunskap

  • Utfall i koppel. Föreläsning av Alupo Hundkunskap

  • Det beror på! Föreläsning av Caroline Alupo och Eva Bodfäldt

   • Introduktion TAGteach, Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh

   • Stretching, Ljungby Hundhälsa

   • Fysträning för hund, Ljungby Hundhälsa

   • Beröring av kropp och själ, Hundsteg

   • Draghundsinstruktör bas, Hundsteg

   • Balansbollsinstruktör bas, Hundsteg

   •  Draghundsinstruktör master, Hundsteg, hösten 2022
   • BAT 2.0 träningshelg med Jenny Afvander, Hoppsan hundlära hösten 2022
Nyhetsbrev

Vill du vara först på att få reda på Hundandas nya kurser?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Kontakt

© Hundanda. Alla rättigheter förbehållna.